Kurpitsapiparit tekevät hyvää!

Myskikurpitsa on megahieno ja huokea raaka-aine mitä ihanimpiin ruokiin.  Tähän aikaan vuodesta teen siitä useamman kerran viikossa jotain taivaallisen hyvää. Ja kurpitsa tekee hyvää vastalahjaksi. Siinä on luontaisesti pehmeän makea ja ravitseva maku, ohuehko kuori ja vähän siemeniä. Kurpitsa sulaa hyvin, sopii yleensä kaikille ja lämmittää kehoa ja mieltä.
Lisäbonusta tälle ohjeelle tulee siitä, että kotona tulvii taivaallinen tuoksu.

KURPITSAPIPARIT
1 myskikurpitsa
1 rkl piparkakkumaustetta
3 rkl kookosöljyä tai oikeastaan mitä tahansa öljyä, jonka mausta pidät
2 rkl hunajaa, vaahterasiirappia tai kookossokeria
ripaus suolaa (suosin ruususuolaa, mutta mikä tahansa suola käy)

Jos innostut laittamaan tätä herkkua vieraille, voit repäistä ja lorautta kurpitsaöljyä kypsien kuutioiden päälle. Upea maku, aah.

Leikkaa kanta pois. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa kahtia. Kaavi siemenet ja sitä ympäröivät haitulat. Viipaloi noin 3-4 sentin puolikuu-renkaiksi. Leikkaa kuoret pois reippaasti terävällä veitsellä, rengas leikkuulautaa vasten.

KATSO, MITEN KURPITSAN VOI PILKKOA HELPOSTI

Leikkaa kuoritut renkaat reippaiksi suupalasiksi. Kuvani kurpitsapalat voisivat olla tyylikkäästi saman kokoisia, mutta siihen minusta ei ole. Laita palat kulhoon ja ripottele joukkoon piparkakkumauste, makeutusaine, öljy sekä suola. Hiero käsillä palasia niin, että ne saavat kunnon mausteseos-kylvyn.

Laita palaset vuoratulle uunipellille ja paista 180 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kurpitsapalasten ei tarvitse saada väriä, sillä kuumemmassa uunissa ne kärähtävät helposti. Minun piti kuvata tähän valmiit ’piparit’, mutta unohdin ne uuniin liian kauaksi aikaa.
Ne olivat kyllä erittäin herkullisia, mutta eivät kuvauskelpoisia…

Jos joku teistä ihanista lukijoistani on sitä mieltä, että pipareiden pitää olla litteitä eikä kuutioita, niin vakuutan, että olen ihan samaa mieltä! Mutta kurpitsapiparit kuullostavat kivemmalta kuin kurpitsakuutiot, vai mitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *