Ihan paras pannupasta

Pasta kuuluu  keittää mahdollisimman väljässä vedessä jotta siitä tulisi ilmava ja irtonainen. Paitsi tässä reseptissä. Nyt tehdään pannupastaa, jossa lähes kaikki tehdään toisin kuin yleensä. Tulos on ällistyttävän herkullinen suhteessa vaivannäköön. Tai oikeammin sen puutteeseen. Pannupasta on nykyajan terveellinen ja salamannopea pyttipannu kun sen tekee gluteenittomasta riisipastasta ja runsaasta lehtikaalisilpusta. Sitruunan raastettu kuori antaa annokselle hurmaavan tuoksun ja maun keveyden. 
Sain maistaa muunnelmaa tästä hittireseptistä taannoin Lontoossa. Ystäväni meni naimisiin nousevan kokkitähden Anna Jonesin kanssa ja yksi liiton monista siunauksista on ollut taivaallisen herkulliset ateriat. Nuoren naisen keittokirja A Modern Way to Eat on osoittautunut vallan mainioksi ja vaikka harvoin teen mitään reseptin mukaan, monet Annan ohjeet kyllä houkuttelevat tekemään niin.
Tämän annoksen salaisuus on laajapohjaisessa ja kannellisessa paistinpannussa, jonne saat pastat vaakasuoraan. ja loput ainekset pastan päälle. Pastan on tarkoitus imeä itseensä vesi, mausteet ja kasvisten maut  ja kypsänä olla mehevä ilman valuttelua yms. Veden määrän kanssa kannattaa olla tarkkana ja tarpeen mukaan lisätä sitä vain vähän kerrallaan ettei lopputulos ole liian vetinen.
SITRUUNAINEN PANNUPASTA

Tarvitset 4:lle hengelle 

400 g riisispagettia tai jotain muuta gluteenitonta luomuspagettia

6 täysin kypsää tomaattia tai 2 rasiallista kirsikkatomaatteja
1 pussi lehtikaalia tai kaksi ruukussa kasvatettua lehtikaalipakkausta
2 luomusitruunaa
4 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa ( itse käytin Pentikin rosmariini-sormisuolaa)
3 rkl raastettua parmesaanijuustoa ( ei välttämätöntä, mutta antaa ryhtiä annokselle)
1. Laita litra vettä kiehumaan vedenkeittimeen. 
2. Laita pasta paistinpannun pohjalle ja lohko tomaatit päälle. Palasten koolla ei juurikaan ole väliä kunhat et tee niistä ihan silppua. 
3. Raasta sitruunoiden kuori joukkoon ja purista mehutkin mukaan.
 Huom! Vain luomusitruunoista kannattaa raastaa kuori.
4. Lisää öljy ja suola.
5. Kaada päälle kiehuva vesi ja laita pannun kansi päälle. Kun vesi taas kiehuu, ota kansi pois.
6. Keitä noin 5-7 minuuttia, aina välillä haarukalla tai pihdeillä sekoitellen. Riisispagetit tarttuvat helposti kiinni toisiinsa, joten kannattaa olla lieden lähellä muutaman minuutin välein.
7. Lisää hienoksi silputtu lehtikaali (jos käytät pussissa olevia lehtikaaleja, poista puinen keskivarsi) ja jatka kypsennystä ja sekoittelua vielä muutaman minuutin ajan.
8. Kun lähes kaikki vesi on imeytynyt ja pasta varmasti kypsää mutta ei löllöä, annostele pasta lautasille ja tarjoa parmesaania tai sormisuolaa päälle ripoteltavaksi. Halutessasi voit rouhia mustapippuria joukkoon. Valkosipuli sopinee hyvin mutta itse pidän sitruunan mausta aika pelkisstettynä.

3 vastausta

  1. Kiitos pastaohjeesta Marika. Menee ehdottomasti kokeiluun ☺ t. Eeva

  2. Kiitos blogistasi. Reseptit juuri minulle sopivan yksinkertaisia ja kirjoitukset niin mukavia. t. Sinikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *