Autatko kirjan nimen kanssa, kiitos!

Nyt sitten pitäisi lopullisesti päättää syyskuussa ilmestyvän kirjani nimi. Olen monen ehdotuksen jälkeen päätynyt kahteen vaihtoehtoon. Olisin suunnatoman kiitollinen, jos sinulla olisi halua kertoa, kumpi sinusta on parempi. Sillä kirjan nimellä on merkitystä. Ja kannen ulkonäöllä, vaikka väittäisimme toisin. Minä haluan, että kirjaani luetaan, sillä tiedän, että aihe on äärettömän tärkeä. Kiitollisuus on käsittämättömän toimiva työkalu onnellisempaan elämään. Mutta ei sitä aina ole niin helppoa toteuttaa käytännössä. Sen haluan kirjallani tehdä helpommaksi. Annan käytännön vinkkejä meille, joilla ei ole ( vielä )sädekehää pään päällä ja siipiä selässämme. Iloisempi ja stressittömämpi arki on tavoittelemisen arvoinen asia. Uskon, että kirjastani on aidosti apua.

Kiertelin eilen Akateemisen kirjakaupan uusituilla osastoilla ja katselin ainoastaan kirjojen kansia. Huomasin yhä uudelleen hakeutuneeni aivan tietynlaisten kansien pariin. Ne olivat selkeitä ja raikkaita. Eikä tarvinnut ottaa lukulaseja esille nähdäkseni kirjan nimeä tai kirjoittajaa. Sen innoittamana ehdotan sinulle nyt kahta nimeä. Voit laittaa suosikkisi joko facebookiin Marikan ystävät-sivulle tai tänne blogiin kommentit-kohtaan. Olen mielipiteestäsi todella kiitollinen!

Alkuperäinen ehdotukseni ja työnimi kirjalle  on ollut Oikotie onneen, kyllä kiitos! Uusi ehdotukseni on Rakastu elämääsi! Eli siis sama kuin tämän blogin nimi, yllätys, yllätys.  Alaotsikoksi tulee 7 viikon kiitollisuusohjelma. Ai, kirjoitetaankohan tuo väliviivalla? Onneksi minun ei tarvitse tietää vaikka olen ollut ammattikirjoittaja 40 vuotta…
Muutama selityksen sana tekee mieli laittaa, vaikka selittelyt eivät kirjan nimessä saisi olla tarpeen. Tuo eka nimi tuli siitä, että tutkimusten mukaan kiitollisuus on oikeasti ainoa aito oikopolku onnellisempaan oloon. Ei se aina ole helppoa oikoa pusikon läpi, mutta kyllä se matkaa saattaa lyhentää merkittävästi. Tuo toinen nimi kumpuaa tietenkin siitä, että jokainen meistä rakastuu elämäänsä, kun on onnellisempi. Elämä vain on niin ihmeellistä ja ihanaa, vaikka se on välillä käsittämättömän haastavaa.

Nyt jään jännittämään mielipidettäsi ja toivomaan, että ehdit laittaa kommenttisi.
KIITOS, KIITOS, KIITOS!

44 vastausta

 1. Minun mielestäni englanniksi tuo Fast track to happiness on parempi ja todella naseva. Suomeksi puolestaan Rakastu elämääsi 🙂

 2. Minun mielestäni molemmat on hyviä, mutta jos näsitä kahdesta pitää valita, niin "Rakastu elämääsi" on parempi 🙂 Terkuin Tanja <3

 3. En missään tapauksessa kannata oikotie onneen – nimeä. Ohittaisin sen saletisti lennossa. Ahaa, toi on noita onnellisuusoppeja… huuhaata siis!
  Eli näistä vaihtoehdoista Rakastu elämääsi, se kuulostaa mielenkiintoiselta ja henkilökohtaiselta.

 4. Rakastu elämääsi. Oikotietä onneen ei ole, kuulostaa amerikan huuhaalta.

 5. Mielestäni "Oikotie onneen" ei ole oikein hyvä, sitä on käytetty aikoja sitten teinien muissa yhteyksissä :O
  "Rakastu elämääsi" on melko hyvä, mutta miksei "Rakasta elämääsi"? Rakastu elämääsi on vähän sellainen yleisöä kosiskeleva, mutta "Rakasta elämääsi" on jotenkin mielestäni upean klassinen. Alaotsikko voisi olla vain "Kiitollisuusohjelma" ilman sitä 7 viikkoa. Onnea matkaan! Tv. Marianne K.

 6. Rakastu elämääsi… Ehdottomasti. Sillä rakkaudesta elämässä on kyse.

  Kuten yllä olevat viisaasti kommentoivat niin oikoteitä kuin onnellisuuden tavoittelua on kritisoitu viimeaikoina runsaahkosti ja onnellisuutta pidetään sivutuotteena joka tulee kun rakastaa.

 7. Rakastu elämääsi ehdottomasti <3 onnea matkaan <3
  -Marketta

 8. Kannatan myös Rakastu Elämääsi!!! sillä useat eivät edes uskalla "kokeilla/ottaa oikoteitä" 🙂 mutta rakastaa haluaa jokaikinen sielu:)

 9. Rakastu elämääsi! Oikotie onneen kalskahtaa negatiiviselta, koska aina sanotaan, ettei sellaista ole. Tai itse suhtautuisin sen nimiseen kirjaan lähtökohtaisesti skeptisesti. Elämääni sitä vastoin haluan rakastua! <3

 10. Rakastu elämääsi puree minuunkin paremmin. Tuo ensimmäinen on vähän sellainen kuluneen olonen, jota kukaan ei edes enää usko.

 11. No ilmanmuuta tuo Rakastu elämääsi. Toinen vaihtoehtosi Oikotie onneen synnytti välittömästi mielikuvan amerikkaisesta hömppä-tee-se-itse-oppaasta.

 12. Oikotie Onneen, Kyllä kiitos!

  Minusta paras, koska se on niin naseva, niin hyvällä tapaa että uppoaa.
  T. Saija

 13. Rakastu elämääsi, ihana nimi kirjalle, kiinnostaa ostamaan:)

 14. Rakastu elämääsi…ehdottomasti. Tilaan heti kirjan ensimmäisestä painoksesta. Huippu juttu Marika💛

 15. Rakastu elämääsi…ehdottomasti. Tilaan heti kirjan ensimmäisestä painoksesta. Huippu juttu Marika💛

 16. Rakastu elämääsi ehdottomasti. Ja varaan heti kirjan ensimmäisestä painoksesta. Huilu juttu Marika💛

 17. Rakastu elämääsi on parempi, se on jokaiselle henkilökohtainen ja antaa jotenkin toivoa jokaisen omaan elämään. Oikotie onneen kuulostaa jotenkin feikiltä.

 18. Rakastu elämääsi kulostaa paremmalta.
  Luulen että se kiitollisuusohjelma karsisi kirjan ostajia… ne ohjelmat on niin nähtyjä jo : )
  Terveisin Annikki

 19. Kiitos Tanja! Taidat olla oikeassa, kyllä muutkin ovat pääosin sitä mieltä, että Rakastu elämääsi on parempi!

 20. Kiitos mielipiteestäsi. Enhän halua, että ohitat kirjani pelkästään nimen takia:) Iloisin terveisin, Marika

 21. Hei Saija, olipa virkistävää saada edes yksi tukija alkuperäiselle nimiehdotukselleni.Taitaa kuitenkin jäädä vähemmistöksi, mutta kyllä me siitä selviämme! iloisin terveisin, Marika

 22. Oikein hyviä mielipiteitä ja olen samaa mieltä, että rakasta on mielettömän vahva sana. Rakastu on vain vähän aktiivisempi ja armollisempi, ehkä! Iloisin terveisin, Marika

 23. Rakastu elämääsi kuulostaa niin ihanalta, että sellaisen kirjan ostan heti! 🙂

 24. Kiitollisuuden opastaminen on todella tärkeä aihe. Nimiehdotus: Rakastu elämääsi 💕

 25. Ihana huudahdus:"Rakastu elämääsi!"
  Mietin myös "Rakastan elämääni"…mutta sen ehkä ymmärtää kohdistuvan enemmän kirjailijaan kuin lukijaan.
  terveisin
  Anne S

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *